Herendubbel BVL in de prijzen!

Gepubliceerd: zondag 21 februari 2016 Geschreven door Peter Dijkstra

In de ochtend traden Lindy Matitawear en Maaike Hofstede aan in het enkeltoernooi.Lindy speelde op klasse 4 niveau terwijl Maaike deelnam op klasse 6. Beiden hadden ongunstig geloot en stuitte al meteen op een geplaatste speelster en moesten verdienstelijk het onderspit delven.  Ook in de gemengddubbel waarin Maaike en Peter Dijkstra  gezamenlijk uitkwamen was er een vroege exit, dit gold ook voor Lindy. Maaike won nog wel de eerste ronde in het damesdubbel waarna de uiteindelijke finalisten haar uitschakelde.

De successen kwamen in de middag. Hierin begonnen Erwin van de Hoeve en Petra Lok sterk in hun gemengddubbel toernooi. Overtuigend wisten zij zich tot de halve finales te spelen. Hier stond het nummer 1 geplaatste dubbel voor hen op het programma. In drie spannende games werd er gestreden waarin de winst naar het nummer 1 koppel ging.

Het herendubbel Peter en Erwin was ook goed opdreef. Een op het oog lastige eerste ronde partij werd gemakkelijk overwonnen. Met deze opgedane zelfvertrouwen stoomde zij door tot aan de finale. In hun eerste finale werd er een mooie spannende pot afgeleverd. Beiden partijen speelden goed en de verschillen waren miniem.  Met de standen 22-24, 22-20 en 19-21 verloren de Lemsters nipt, maar konden met opgeheven hoofd de tweede prijs in ontvangst nemen.