Jeugd Regiotoernooi te Makkum

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018
Geschreven door Peter Dijkstra

Zaterdag 10 november was het een historische dag voor de Badminton Vereniging Lemmer. Maar liefst 15 jeugdspelers hadden zich ingeschreven voor het jeugd regiotoernooi in Makkum. Dit grote aantal is te linken aan de plotselinge stijging van het jeugdleden aantal.

Jeugd Herfsttoernooi

Gepubliceerd: dinsdag 23 oktober 2018
Geschreven door Peter Dijkstra

Het eerste toernooi bij de Badmintonjeugd was weer een feit. Spontaan een toernooi spelen is vreselijk leuk. Vooral met vriendjes en vriendinnen die je mee mocht nemen. Het is  immers herfstvakantie en veel leden zijn dan toch even weg met vakantie of uit logeren.

Elk wedstrijd een andere partner…. Althans dat kon je niet kiezen, je moest een kaartje trekken. Je partner was dus een lot uit de loterij. Samen de wedstrijd tellen was een kunst en soms werd je bijgestaan door de jeugdleiding. Want ja als je 4 spelers op de baan hebt en niemand weet hoe en wat te doen, dan heb je wat hulp nodig.

Na 4 wedstrijden van 10 minuten werd de uitslag berekend en kon iedereen nog 1 laatste ronde vrijspelen, Waarbij je ook weer je partner kon trekken via de spelkaarten. Toen kwam de prijsuitreiking. Angela Winters reikte de prijzen uit. De 1e prijs ging naar Arend van der Zaag, de 2e prijs ging naar Luca Boonstra en de 3e prijs was voor Lauryn Jackson-Eeles en Lucas Knobbe. Fantastisch gedaan allemaal.

Badmintonjeugd slaat hun slag.

Gepubliceerd: zondag 18 maart 2018
Geschreven door Peter Dijkstra

Afgelopen zaterdag trokken leiding, ouders en 9 Badmintonjeugdleden naar Workum voor het laatste regiotoernooi van het seizoen. Spannend weer voor de nieuwkomers maar ook voor de gevorderde jeugd. De jeugd was ingedeeld op sterkte, ieder echt op zijn eigen niveau. Zelfs voor de allernieuwste jeugdleden was er een speciale poule aangepast. Op deze manier kan elk kind meedoen aan dit toernooi. Dat is ook het streven van de club. Alle kinderen zo veel mogelijk laten genieten van hun sport, maar ook van de omgeving. Diverse locaties en andere tegenstanders van andere clubs.

De deelnemers namens de Badminton Vereniging Lemmer waren: Quirine van Iddekinge, Arend van de Zaag, Hidde van der Meer, Tjalling Visser, Imre Gerssen, Patrick de Jong, Jaap de Bar, Amy de Vries en Sterre Vromans. Ze vielen goed op in hun oranje sportkleding van DIJKSTRA SCHOENEN. In de prijzen vielen:  

A poule: 

1e Jaap de bar

2e Sterre Vromans

 

B poule 

2e prijs Hidde van der Meer

 

De vereniging zelf viel ok in de prijzen op de 3e plaats als best presterende vereniging over al de toernooien afgelopen seizoen. Alle kinderen kregen een herinneringsvaantje mee naar huis.

 

 

Regiotoernooi Bolsward

Gepubliceerd: maandag 15 oktober 2018
Geschreven door A.Winters

5 Jeugdleden van de Badmintonvereniging Lemmer, namen deel aan het regiotoernooi in Bolsward op zaterdag 13 oktober. Het was het eerste toernooi weer van een serie van 6 van dit seizoen. Ieder werd op eigen niveau ingedeeld.

Voor het eerst deed mee Tjeerd Groenhof, hij startte in groep A samen met Patrick de Jong. Ze werden zelf eenmaal samen opgesteld, dat was een feestje op de baan. Er werd veel gesprongen en gehuppeld en de score werd angstvallig in de gaten gehouden. Tjeerd zat dicht bij een prijs.

In een andere categorie zat Imre Gerssen, hij had de spurt er goed in. Heeft goed speloverzicht, we verwachten veel van hem. Zelfs met een speler die het badminton nog niet zo goed onder de knie heeft weet hij de wedstrijd te winnen. Imre behaalde een 1e plaat van categorie B.

Dan hadden we Arend v.d. Zaag en Quirine van Iddekinge zij speelden de wedstrijden op een nog hoger niveau. Daar werd echt hard gevochten om de punten. Je ziet dat ze spelinzicht hebben en aanvallen waar ze kunnen. Ook kon je zien dat ze zich weer concentreren moeten op hun spel, dat verliep nog niet zo vlekkeloos. Maar al met al niet ontevreden naar huis. De spelers gesponsord door DIJKSTRA SCHOENEN, konden terugkijken op een mooie middag.

Jeugdregio Toernooi te Franeker

Gepubliceerd: zondag 11 februari 2018
Geschreven door Peter Dijkstra

FRANEKER – Zaterdag 10 februari gingen 6 jeugdspelers van Badminton Vereniging Lemmer de uitdaging aan op het regiotoernooi in Franeker. Met zeker 3 spelertjes die voor het eerst meespeelden.