Badmintonjeugd in haar nopjes.

Gepubliceerd: zaterdag 18 maart 2017 Geschreven door A.Winters

Alweer het allerlaatste regiotoernooi zit er op. Met 8 spelers vertrokken we naar Workum voor het toernooi in de Rolpeal. Met zo’n 80 deelnemers was de hal aardig gevuld. En een uitpuilende tribune van supporters. Het strakke schema kon  op tijd worden gestart en ieder wist wat ze moesten doen. Op tijd op de baan staan en zo mogelijk de tegenstander uitspelen om er een winnende partij uit te halen.

Omdat het deze keer het laatste toernooi was, werd er een gelegenheids poule bij ingedeeld De super-A. Dit zijn de spelers die net om het hoekje komen kijken en even proeven wat een toernooi eigenlijk in houd. Ze kunnen soms amper serveren en de shuttle retourneren.

Badmintonvereniging Lemmer kwam uit in diverse sterkten op verschillende niveaus. Maar ze hadden een goede uitstraling en waren goed gemutst. Soms waren de verschillen groot op de baan qua onderling niveau. Maar iedere wedstrijd werd er weer gerouleerd. Dus je kreeg die medespeler ook eens als tegenstander.

Jop van Kolck kwam niet goed uit de startblokken de eerste twee wedstrijden werden al verloren. Pas later zag je hem glunderen, toch ook weer twee partijen gewonnen. Isabel Davelaar had het af en toe te zwaar met haar tegenstanders. Maar haar energie en motivatie om te winnen, dreef haar  tot mooie uitglijders op de vloer. Ze moet nog even iets gerichter spelen en naar beneden slaan. Dat gaat allemaal goed komen. Jelle Spoelstra was de rust zelve op de baan. Op tijd sloeg hij de shuttles terug, en kon er goed mee scoren. Vooral de laatste partij won hij dik. Dan hebben we daar Anouk Spoelstra ook zien spelen. Ook zij speelde een krachtig spel. Ze maakt dikke vorderingen qua badminton en ook zij kwam de laatste partij als winnaar uit de bus.

Jitze Dijkstra speelde weer bloedserieus en liet zien wat hij waard was. Quirine van Iddekinge begon te gemakkelijk aan de eerste wedstrijd. Deze werd dik gewonnen, maar ze kwamen niet aan hun eigen spel omdat het niveau verschil te groot was. Arend van der Zaag liet zien dat hij best de shuttle onder controle had, bleef rustig tijdens het spel. Met een ferme mep naar de tegenstander scoorde hij prima. Max Celso had het naar zijn zin. Ook zijn moeder was mee om te kijken, dat had de goede uitwerking op zijn gemoedrust en hij speelde voor wat hij waard was. Dat bleek na afloop bij de prijsuitreiking dat hij de 3e prijs in ontvangst mocht nemen. Arend van der Zaag kreeg de 1e pouleprijs over alle toernooien van het hele seizoen. En de Badmintonvereniging Lemmer als geheel over alle toernooien van het hele seizoen de 2e prijs. Dat is een wel fantastisch mooie uitslag voor de  vereniging. Geweldig wat zijn we trots op onze jeugd.

meer foto's klik hier