Regiojeugdtoernooi in Bolsward

Gepubliceerd: maandag 13 februari 2017 Geschreven door Alie Winters

Op tijd vertrokken wij weer naar Bolsward deze keer voor het regio jeugdtoernooi. Wat we normaal in 2 ½ auto konden bergen, hadden we vandaag wel 4 auto’s nodig. En dan wil je vertrekken, moeten er nog allerlei veiligheidsgordels verlegd worden in de auto van Alie. Pfff. Nou, nou. Maar ook dat kwam goed. Safety first he.
In de sporthal aangekomen werd ons een aanblik aangeboden in de grote verbouwing van de sporthal aan de Blink. Maar de hal was schoon, dat was het belangrijkste weer. We kregen te horen dat er wat uitvallers waren… zo’n stuk of 8. Dat was te merken. Het mooie uitgewerkte schema van Arjenne kon direct de prullenbak in. Bedankt Arjenne voor het fantastische vrijwilligerswerk deze keer op papier. Veel spelers uit de A poule kregen een ander nummer. Nou ja dat mocht de pret niet drukken. Jacob Meilema en Angela Winters pasten het schema aan voor de BVL spelers.

In de eerste ronde liet de BVL Dijkstra Schoenen zien dat ze goed in hun vel zaten en klaar voor de strijd. Vooral Quirine van Iddekinge en Jitze Dijkstra hadden al een dikke voorsprong in de eerste partij. Astrid had een pittige partij gelijk. Max bleef op nipte voorsprong. Jop had zware partijen en speelde lekker. Wat verloren en wat gewonnen. Mooi stabiel. Was zelf dik tevreden. Hidde had de vinger steeds rechtuit op de racket. Dat wordt hem ook snel afgeleerd straks. Max had wat meer pech en scoorde weinig. Je bent altijd afhankelijk van jezelf en je partner en je tegenstander. Dat is soms best een hele klus. Het gaat ook niet altijd om de winst, maar vooral dat je het spelletje leuk vindt. Of leuk gaat vinden. Ooit wordt het wel wat. Tjalling had de dag van zijn leven. Hij mocht een extra partij spelen en dat deed hij met winst. Hij kwam ook glunderend de baan af. Toch nog eentje gewonnen. En ja dat is extra leuk als je supporters van jezelf op de tribune hebt zitten. Dus ook de ouders bedankt voor de support en het chaufferen.