BVL in de prijzen op Jeugd Regio Toernooi te Heerenveen

Gepubliceerd: zondag 15 januari 2017 Geschreven door A.Winters

Zaterdag 14 januari was er weer een regio toernooi voor de badminton jeugdspelers uit onze regio. Vijf jeugdspelers van de badmintonvereniging Lemmer namen er aan deel. Er was een grote opkomst van bijna 100 spelers die allemaal wel graag met een medaille naar huis wouden nemen. Maar ja dan moet er hard gewerkt worden. Die krijg je niet zo maar.

Over het algemeen zagen we als leiding dat er veel jeugd speelde die niet echt mooie techniek in huis had, of ook maar iets van een inzicht in het slimme spelen. Het was veel rammen en hard slaan, snelheid en haastwerk. Wie het eerst reageerde en niets miste had het spel of liever gezegd de winst in handen. Veel verliespunten konden echter wel goed gemaakt worden door goed nadenken. Kort over het net spelen en daarna weer achterin. Vele shuttles belanden echter halverwege het veld en werden genadeloos afgemaakt. Dat was dan niet omdat ze beter speelden, maar gewoon omdat het ze aangegeven werd. Cadeautjes dus. Dit was vooral te zien bij de oudere jeugd.

De jongere jeugd met wat minder spelervaring had natuurlijk meer moeite met het samenspelen met een partner die je niet kent. Hoe speelt je partner? Kan hij of zij ver achterin slaan? Mist hij of zij vaak de shuttle? Zelfs springen om de shuttle terug te slaan zag je veel, terwijl ze beter 1 stapje verder achteruit konden doen voor een betere controle op de shuttle. Maar er werd evengoed wel gelachen, de sfeer was er goed. Geen blessures.

De organisatie moest er werk van maken om invallers te vinden op de juiste plek, vanwege afmelding wegens ziekte. Maar dat is allemaal prima verlopen. De eer was voor Lemmer die er met 2 prijzen van door ging. De eerste prijs in poule E was voor Jop van Kolck met maar liefst 8 punten voorsprong op de nummer 2 en de tweede prijs in poule A was voor Arend van der Zwaag, 8 punten achter de nummer 1 en 12 punten voor op  nummer 3. Beide trots als een pauw. Een mooie medaille namen ze in ontvangst.