Jeugd Regio Badmintontoernooi in Lemmer,

Gepubliceerd: maandag 21 november 2016 Geschreven door A.Winters

Er waren 6 niveaus waarop je ingedeeld kon worden. Je wordt dus ingedeeld op sterkte. Leeftijd zegt hierbij totaal niets. De jongste deelnemer was 5 jaar en de oudste 17 jaar. Elke wedstrijd duurde 14 minuten. Er zaten echte talenten tussen op elk niveau. De vechtlust was er wel degelijk op elke baan. Er werden spelers van hoekje naar hoekje gedreven. Maar ook de smashes vlogen om de oren. Er werd soms goed nagedacht over hoer de shuttle bij de tegenstander op de grond te krijgen. Op een andere baan zag je dat de shuttle door de lucht vloog en bijv, per ongeluk net over het net heen wipte. Geluk? Of gewoon op getraind? We zullen het nooit weten.

Wel weten we dat er 2 spelers van de Badminton vereniging in de prijzen vielen. Dit waren Jop van Kolck en Jelle Spoelstra beide behaalden ze een 3e plaats in hun poule. Jop in poule C en Jelle in poule D. Dat betekend dat zij bij het volgende toernooi een stapje hogerop gaan.

Tussen de wedstrijden door werden de spelers geïnterviewd door Alie Winters met haar mobiele telefoon. Als we de interviews terug bekijken klopt het wel aardig hoe de jeugd dacht over hun spel en kansen op de prijzen. Tijdens het toernooi werd er fruit gratis aangeboden, omdat de POIESZ deze ter beschikking had gesteld. Dit werd zeker op prijs gesteld en zelf bij de aankomende toernooien zal hier op  worden doorborduurt. Wij zijn de POIESZ dankbaar voor deze actie.

Dan hingen er nog verschillende spandoeken langs de wanden van de sporthal. Deze waren gemaakt door de jeugd in opdracht van de organisatie. Welke jeugd maakte het mooiste spandoek? Nou dat waren de jeugdspelers van Lemmer. Zij haalden hiermee een lekkere snoeptaart binnen als eerste prijs. TOP gedaan! Het volgende toernooi vindt plaats in januari in Heerenveen.