Regiotoernooi Bolsward

Gepubliceerd: maandag 15 oktober 2018
Geschreven door A.Winters

5 Jeugdleden van de Badmintonvereniging Lemmer, namen deel aan het regiotoernooi in Bolsward op zaterdag 13 oktober. Het was het eerste toernooi weer van een serie van 6 van dit seizoen. Ieder werd op eigen niveau ingedeeld.

Voor het eerst deed mee Tjeerd Groenhof, hij startte in groep A samen met Patrick de Jong. Ze werden zelf eenmaal samen opgesteld, dat was een feestje op de baan. Er werd veel gesprongen en gehuppeld en de score werd angstvallig in de gaten gehouden. Tjeerd zat dicht bij een prijs.

In een andere categorie zat Imre Gerssen, hij had de spurt er goed in. Heeft goed speloverzicht, we verwachten veel van hem. Zelfs met een speler die het badminton nog niet zo goed onder de knie heeft weet hij de wedstrijd te winnen. Imre behaalde een 1e plaat van categorie B.

Dan hadden we Arend v.d. Zaag en Quirine van Iddekinge zij speelden de wedstrijden op een nog hoger niveau. Daar werd echt hard gevochten om de punten. Je ziet dat ze spelinzicht hebben en aanvallen waar ze kunnen. Ook kon je zien dat ze zich weer concentreren moeten op hun spel, dat verliep nog niet zo vlekkeloos. Maar al met al niet ontevreden naar huis. De spelers gesponsord door DIJKSTRA SCHOENEN, konden terugkijken op een mooie middag.

Badmintonjeugd slaat hun slag.

Gepubliceerd: zondag 18 maart 2018
Geschreven door Peter Dijkstra

Afgelopen zaterdag trokken leiding, ouders en 9 Badmintonjeugdleden naar Workum voor het laatste regiotoernooi van het seizoen. Spannend weer voor de nieuwkomers maar ook voor de gevorderde jeugd. De jeugd was ingedeeld op sterkte, ieder echt op zijn eigen niveau. Zelfs voor de allernieuwste jeugdleden was er een speciale poule aangepast. Op deze manier kan elk kind meedoen aan dit toernooi. Dat is ook het streven van de club. Alle kinderen zo veel mogelijk laten genieten van hun sport, maar ook van de omgeving. Diverse locaties en andere tegenstanders van andere clubs.

De deelnemers namens de Badminton Vereniging Lemmer waren: Quirine van Iddekinge, Arend van de Zaag, Hidde van der Meer, Tjalling Visser, Imre Gerssen, Patrick de Jong, Jaap de Bar, Amy de Vries en Sterre Vromans. Ze vielen goed op in hun oranje sportkleding van DIJKSTRA SCHOENEN. In de prijzen vielen:  

A poule: 

1e Jaap de bar

2e Sterre Vromans

 

B poule 

2e prijs Hidde van der Meer

 

De vereniging zelf viel ok in de prijzen op de 3e plaats als best presterende vereniging over al de toernooien afgelopen seizoen. Alle kinderen kregen een herinneringsvaantje mee naar huis.

 

 

Pieten op bezoek.

Gepubliceerd: donderdag 07 december 2017
Geschreven door A.Winters

Daar werd op de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt. Wie zou dat zijn?

Om te beginnen, kwamen er twee Pieten binnen.

Ze kwamen voor de lol. Niets was hun te dol.

Jeugdregio Toernooi te Franeker

Gepubliceerd: zondag 11 februari 2018
Geschreven door Peter Dijkstra

FRANEKER – Zaterdag 10 februari gingen 6 jeugdspelers van Badminton Vereniging Lemmer de uitdaging aan op het regiotoernooi in Franeker. Met zeker 3 spelertjes die voor het eerst meespeelden.

Jaarafsluiting jeugd

Gepubliceerd: dinsdag 09 mei 2017
Geschreven door Anne van der Wal

Zaterdag is de afsluitingsdag van de jeugd. Van 15.00 – 20.00 uur in het jongerencentrum Het Pac.

 Jaarafsluiting Jeugd

Jeugd Regio Toernooi Bolsward

Gepubliceerd: zondag 14 januari 2018
Geschreven door A.Winters

BOLSWARD – Met een vijftal leden nam de BVL werd het afgelopen weekend deelgenomen aan het regiotoernooi in Bolsward.Over diverse poules verdeeld, speelden ze op eigen sterkte.

Clubkampioenschap jeugd 2017

Gepubliceerd: dinsdag 11 april 2017
Geschreven door A.Winters

De jeugdspelers van de Badminton Vereniging Lemmer hebben de clubkampioenschappen al weer achter de rug. Dit jaar hebben we het gehouden bij het enkelspel. Hier krijgen de kinderen goed inzicht in het spelletje. De shuttle slaan waar de tegenstander niet staat. En dan natuurlijk op de grond met die shuttle. Hoe sneller je terug slaat, des te sneller je tegenstander moet reageren. Kan deze ook zo snel als jij? Of ben jij sneller? Het waren spannende weken.

Elke week werden er weer 3 of 3 wedstrijden van het lijstje afgevinkt. De groep jeugd is verdeeld in twee groepen. Daar zit dan weer spelniveau verschil in. Trots spelen ze in hun tenue, gesponsord door DIJKSTRA SCHOENEN.

Enfin het was de hoogste tijd voor de prijsuitreiking. De prijzen werden als volgt verdeeld:

 

Groep A         Groep B  
1e prijs Jop van Kolck     1e prijs  Jitze Dijkstra
2e prijs  Astrid Lodewijkx     2e prijs  Quirine van Iddekinge
3e prijs Isabel Davelaar     3e prijs Arend van der Zwaag