Badminton de sport van de toekomst!!!!!

Bewegen is belangrijk voor iedereen, maar vooral voor de jeugd.

Gelet op de prognoses, waarin men er van uit gaat dat de jeugd steeds minder gaat bewegen, kan een flitsende sport als badminton een bijdrage leveren om deze passiviteit de kop in te drukken

In Lemmer en omgeving kan dit bij de BVL. Iedere maandagavond, behalve tijdens de zomervakantie, wordt er van 19.00 uur t/m 20.00 uur les/training gegeven. Afhankelijk van de leeftijd of de vaardigheden die men bezit worden op een speelse manier de beginselen van deze mooie sport aangeleerd. Veel aandacht wordt er besteedt aan de diverse slagen, en het voetenwerk. Ook komen geleidelijk de spelregels aan de orde. Maar het alle belangrijkste is wel het onderdeel plezier. Dit onderdeel is vaak de basis om door te stromen naar de diverse wedstrijden.

Voor de jeugd betekend dit dat zij de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan diverse regiotoernooien, onderlinge toernooitjes en vriendschappelijke wedstrijdjes.

Vooral het deelnemen aan de regiotoernooien geeft voor veel kinderen een verbreding. Het spelen in een vreemde hal, tegen en met andere leeftijdgenootjes, is best spannend.

Vaak zie je dat de motivatie om te willen winnen verder gaat dan op de trainingavonden.

Kinderen die belangstelling hebben kunnen gratis drie keer deelnemen aan de lessen die op maandagavond gegeven worden. Direct een racket aanschaffen is niet nodig, er zijn leenrackets aanwezig.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.