Damesdubbel naar werk beloond!

Gepubliceerd: zaterdag 20 januari 2018 Geschreven door Peter Dijkstra

De heren Peter Dijkstra en Erwin van de Hoeve werden niet tot het uiterste gedreven en konden gemakkelijk de winst veilig stellen. 

 

Bij het damesdubbel was het wel enorm spannend. Maaike Hofstede speelde dit keer met Petra Lok. Beiden dames waren lekker aanvallend ingesteld en zij kwamen met dat spel snel op voorsprong. Toch werd deze voorsprong niet behouden en zelfs de winst glipte door de vingers.

Voor de tweede set werd de tactiek bijgeschaafd en beiden dames hielden zich aan het plan, hierdoor de winst in de tweede set. Maar dan toch in de derde set weer problemen. Petra moest zich even herpakken maar kwam weer terug in de partij. Samen met Maaike verzette zij een hoop loopwerk wat werd beloond met de winst!

 

In de enkelpartijen had alleen Maaike het moeilijk. Zij trof dan ook de zwaarste tegenstander. In twee sets moest zij het ontgelden waar haar andere teamgenoten eenvoudig wonnen in twee sets. 

 

Ook het eerste gemengddubbel van Petra en Erwin kende geen enkele moeite. Maaike en Peter speelden daarentegen een pittige pot.Hoewel de partij soms meer op een vechtpartij leek en de Lemsters vochten voor wat ze waard waren, bleek dit net niet genoeg voor de winst.

 

Een 6-2 overwinning voor BVL 1 helpt hun met zekerstelling van de nummer twee positie. Volgend weekend wordt er weer thuis gespeeld. Dan komt Amor op bezoek.