Strijd om kampioenschap lijkt beslist!

Gepubliceerd: zondag 14 januari 2018 Geschreven door P.Dijkstra

Het herendubbel, altijd een vaste waarde voor een punt, liet het afweten. Peter Dijkstra en Erwin van de Hoeve zaten niet in de wedstrijd en speelden te onscherp.Dit werd genadeloos afgestraft. De dames Jeanette Bouma en Maaike Hofstede hadden meer kans. Toch lieten zij hun tegenstanders langszij komen en verloren daarmee de wedstrijd.

 

Eerste lichtpuntje voor Lemmer was het damesenkelpartij van Maaike. Zij wist in twee sets het eerste punt binnen te halen. Het ontbrak Erwin in zijn enkelpartij nog steeds aan de juiste scherpte. Wel speelde hij beter en dwong een derde set af. Helaas ging deze wel verloren. Tegen Petra Lok werd de eerste dame ingezet, een tactische en slimme set. Petra vocht voor wat ze waard was maar kwam te kort. Tot overmaat van ramp zag Peter zich gedwongen op te geven in zijn enkelpartij. 

 

Het tweede punt voor Lemmer kwam uiteindelijk pas in de eerste gemengddubbel. Erwin en Petra verloren nog wel de eerste set maar waren daarna de bovenliggende partij. Peter trad logwel aan in de tweede gemengddubbel. Samen met Jeanette speelden zij naar omstandigheden een goede pot. De eerste set werd zelfs gewonnen. Helaas konden zij deze flow niet vasthouden en verloren de partij met opgeheven hoofd.

 

Met de winst van BC Go op Lemmer heeft Go zich zo goed als zeker verzekerd voor het kampioenschap. Voor Lemmer rest ,de beste nummer twee positie.

 

 

20 Januari speelt Lemmer een uitwedstrijd tegen en in Drachten.