Keukenhuis Lemmer 1 wankelt.

Gepubliceerd: zondag 22 januari 2017 Geschreven door Peter Dijkstra

Een derde plaats is voor Keukenhuis Lemmer het hoogst haalbare in hun competitie. Hiervoor moest er dan nog wel afgerekend worden met BC Go in de laatste thuiswedstrijd.

Dat deze wedstrijd niet even zo maar gewonnen zou zijn, bleek al snel. De heren Peter Dijkstra en Erwin van de Hoeve speelden zelf gewoon niet goed genoeg om de winst te mogen opeisen. De dames Petra Lok en Maaike Hofstede daarentegen wisten wel te winnen. Hiervoor hadden ze drie games nodig.

In de enkelpartijen verliep het een en ander ook al niet soepeltjes. Erwin gaf nog het goede voorbeeld door in twee games te winnen. De rest kon echter niet volgen en speelden zelfs beneden hun niveau.

Alleen een 4-4 gelijke stand was nog haalbaar, maar dan moest er wel beter gespeeld worden in de mixpartijen. Petra kwam naast Erwin weer tot de juiste focus. Ook Peter en Maaike wisten hun krachten te bundelen en de ongeslagen status in de thuiswedstrijden te waarborgen.

De 4-4 stand is niet de score waarmee de derde plaats al veilig is. Het is nu afwachten wat de nummer 4 (Drachten) gaat doen tegen de nummer 1 (Leeuwarden). Drachten mag hier niet meer dan 4 punten halen, wat ook best een lastige klus zal zijn.