Poona 3 - Feentech BVL 2

Gepubliceerd: zondag 14 februari 2016
Geschreven door A.Dijjkstra

11-feb

De uitwedstrijd tegen Poona te Leeuwarden. De Lemster herendubbel, Fraank en Arjenne,  begon weer wat te lopen en kon zodoende in winst worden omgezet. De dames, Jannie en Maaike, volgde dat voorbeeld en pakte ook de winst.

Bij de 1e heren- en dames enkelspel, Frank/Maaike werd de Lemster voorsprong weer ingeleverd. Arjenne blijkt een abonnement op 3 setters te hebben. Hij had die ook nodig om zijn enkelpartij winnend af te sluiten. De 2e dames enkel, Jannie, kon helaas de winst in Leeuwarden laten.

Ook in de beide Mix partijen, Maaike/Arjenne en Jannie/Frank, werd de winst niet mee naar Lemmer genomen.Eindstand 3-5 voor Poona.

Lemmer 2 staat nu 3e in de competitie, de top 3 positie is al vrijwel zeker en er is nog een kleine kans op stijging. Maar dat moeten de spelers zelf bewerkstelligen.   

Feentech BVL 2 - Schatzenburg 1

Gepubliceerd: zondag 14 februari 2016
Geschreven door A.Dijkstra

De thuiswedstrijd tegen Stien is door ziekte bij de tegenstanders uitgesteld naar 14 maart.

4-feb.

Deze donderdag stond een thuiswedstrijd op het programma en wel tegen Schatzenburg. Aangezien Lemmer 2 daar giga de "mist"in ging, waren ze nu gebrand op revanche.

De herendubbel, Frank en Arjenne, kon het niet bolwerken en verloren. Ook de dames dubbel, Maaike en Anja konden de winst niet pakken. Frank kon in zijn enkelspel redelijk meelopen maar moest toch de winst aan Schatzenburg laten. Jannie had ook niet de winst voor het grijpen. Arjenne kreeg in zijn enkelspel een dikke 3 setter voor de kiezen. In een gelijkgaande wedstrijd wist hij wel de winst voor Lemmer te pakken. Ook Maaike kon de winst pakken, dit in 2 sets.

Toen waren de mix partijen aan de beurt. Frank en Jannie hadden een zware tegenstand en verlies was het geval. De "Lefty's" Maaike en Arjenne, speelde slim en geplaatst. hierdoor had de tegenpartij geen antwoord. En  zo kon de 3e winstpartij voor Lemmer genoteerd worden.

De eindstand werd 3-5 voor Schatzenburg.
De volgende wedstrijd is in Leeuwarden tegen Poona.

Poona 3 - Feentech BVL 2

Gepubliceerd: zaterdag 19 december 2015
Geschreven door A.Dijkstra

17 december, de return wedstrijden zijn begonnen. Lemmer 2 vertrok richting Leeuwarden om tegen Poona 3 te spelen. Arjenne was nog steeds herstellende van de blessure, dus Jan was weer bereid om in te vallen.

Girl Power!

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2016
Geschreven door A.Dijkstra

 

Feentech Lemmer 2 DDW .

12 januari ging Lemmer 2 naar Harlingen om het op te nemen tegen de Wadden 2.

De heren van Lemmer, Frank en Arjenne hadden hun dag niet en konden de herendubbel inleveren. De dames, Jannie en Maaike, wisten de stand weer in evenwicht te brengen.
Ook bij de herenenkel spelen konden de Lemsters geen punt maken, Arjenne wist dan nog een 3 gamer te spelen. De dames konden hun enkels vrij eenvoudig winnend afsluiten.

Met een 3-3 stand werden de mixen gespeeld. En in het bijzijn van de dames leefde de heren weer helemaal op. EN konden de mixen in 2 games gewonnen worden.
En zo kon de 3-5 overwinning bij Lemmer bij geschreven worden.

Donderdag 21 januari speelt Lemmer 2 weer een thuis wedstrijd, dit tegen Stiens. In deze wedstrijd zal Anja weer meespelen, na haar wel verdiende vakantie.

Feentech Lemmer 2 DDW .

Gepubliceerd: zaterdag 12 december 2015
Geschreven door A.Dijkstra

   

9 December,  de wedstrijd tegen Sneek in Sneek.

De herendubbel van Frank en Harry ( invaller voor Arjenne) hadden het zwaar tegen de Snekers. Een verliespartij in 2 games. De Damesdubbel, Anja en Jannie, wisten wel de winst te pakken.

Frank kreeg in zijn enkel partij een rappe tegenstander voor zich. Maar Frank kreeg weer zijn oude spelletje terug en kon de winst pakken. Voor Harry was het wat anders. Hij verloor in 2 games.
De beide dames enkels, Jannie en Anja, konden relatief makkelijk in winst omgezet worden.

Met een 2-4 tussenstand had Lemmer al een gelijkspel op  papier. Maar winst zou mooier zijn voor het klassement. En de winst werd behaald door de 1e mix, Anja en Harry. De 2e mix miste deze wedstrijd de chemie tussen Frank en Jannie.  En ze verloren in 2 games.

Komende donderdag staat alweer de eerste return wedstrijd op het programma. En zal dan naar Leeuwarden afgereisd worden om tegen Poona 3 te spelen. Hier zal Jan weer meespelen om de geblesseerde Arjenne te vervangen.    

Feentech Lemmer 2 DDW .

Gepubliceerd: zaterdag 09 januari 2016
Geschreven door A.Dijjkstra

7 januari, het nieuwe jaar is begonnen en Lemmer 2 trapte als 1e team af met de competitie. De tegenstanders waren BC Drachten 3.

Arjenne was weer terug van zijn blessure en kon met Frank gelijk aan de bak in de herendubbel. Na een wat moeizame start kwam het spel weer in Lemster handen en kon in 2 games de winst gepakt worden. Damesdubbel, Maaike en Jannie, (Anja was met vakantie) speelde een solide dubbel en wonnen ook eenvoudig.

Toen de 1e dame-  en herenenkel. Maaike kon het net niet bolwerken en moest de winst aan Drachten laten.  Frank speelde in de eerste twee games wisselvallig waardoor er een derde game nodig was. Deze werd met grote overtuiging gewonnen door Frank. Ook Arjenne had 3 games nodig om de winst te pakken. Jannie had een makkie en won eenvoudig in 2 games.

Bij de mixen speelde Maaike met Arjenne (lefty's) de 1e mix.  En ze pakte de volle winst. Jannie en Frank deden dit ook  en zo kon Lemmer 2 een 7-1 overwinning noteren in de formulieren.
Door deze overwinning pakt Lemmer 2 weer de koppositie in de competitie.
De volgende wedstrijd is 11 januari, in en tegen Harlingen.

Feentech Lemmer 2 DDW .

Gepubliceerd: zaterdag 05 december 2015
Geschreven door Peter Dijkstra


Donderdag 3 december moest Lemmer 2 aantreden tegen Griffioen 1 uit Wolvega.
Arjenne was nog steeds geblesseerd, Maar Jan was weer bereid om in te vallen voor hem.

Frank en Jan begonnen met hun herendubbel en konden deze relatief eenvoudig winnen, bij de damesdubbel, Maaike en Anja, verliep het anders. De 1e dame van Griffioen bezat een behoorlijk stuk power en loopvermogen, waardoor het leek dat ze alleen de damesdubbel speelde. Hierdoor verast te zijn, verloren de Lemster dames de partij.

Frank kreeg het niet  kado in zijn herenenkelspel. Het werd een pittige 3 gamer, die hij wel in winst wist om te zetten. Jan had het wat makkelijker in de 2e herenenkel, winst in 2 games. Maaike mocht aantreden tegen de 'hardhitter' uit Wolvega. Maaike kon redelijk bijblijven  met de punten, maar de winst ging naar Griffioen. Ook de 2e damesenkel, Jannie, werd verloren. Maar de winst moest wel uit een 3 gamer gehaald worden.

Zo was de tussenstand 3-3 en moest de beslissing komen uit de mix partijen. Frank en Jannie haddden geen problemen in die partij en de winst was voor Lemmer. Jan en Anja kregen een 3 gamer voor de kiezen. En met 3 puntjes verschil in de 3e game ging de winst naar Griffioen.

Hiermee werd de eindstand 4-4. Met deze uitslag handhaafd Lemmer 2 zich in de top van de competitie.

De volgende wedstrijd is in en tegen Sneek. Hier zal Harry invallen voor, de geblesseerde,  Arjenne.
Elanie bedankt voor het tellen.