Verslag wedstrijd Team 1 DDW 1-10-15

Gepubliceerd: woensdag 14 oktober 2015
Geschreven door Ch.vd.Meijs

Donderdag 1 oktober 2015 mocht team 1 DDW eindelijk van start, een uitwedstrijd naar Drachten.

We moesten tegen Drachten 2. Nog onbekend in deze poule.

De aftrap was met de dubbels. Jacob en Alex waren vlot begonnen. Chantal en Elanie volgende het voorbeeld. Elanie nu officieel in ons team, voor het eerst 2de klasse spelen. Zenuwen waren duidelijk aanwezig. Beide dubbels waren 3-gamers, maar overtuigend gewonnen in de 3de game.

Alex en Cees mochten daarna enkelen. Alex moest er even inkomen, maar pakte toch heel overtuigend de eerste game met 21-13. De tweede game ging verrassend naar de tegenstanders met 21-17.  3de Game heeft hij zich goed herpakt en won deze met 21-13.

Cees had qua score een pittige partij. De eerste game net verloren in een verlenging van 23-25. De tweede game was wederom een spannende. Cees won deze met 22-20. De 3de game ging ook naar Cees met 21-15.

Halverwege de mannenenkels konden de dames al beginnen met hun enkel.

Chantal moest tegen de linkse dame. Linkshandigen blijven lastig. Een spannende pot die uiteindelijk Chantal haar kant op viel met 2 punten verschil. 20-22, 21-19 en 22-20.

Elanie begon sterk en won de eerste game met 21-17. Aan het begin van de 2de game maakte zij een misstap en heeft uiteindelijk opgegeven. Helaas.

Afsluiten met de mix. Jacob en Elanie als eerste. Het was spannend, maar viel aan de kant van de tegenstanders. 19-21 en 14-21.

Cees en Chantal hadden de 2de mix. Chantal en de dame van de tegenstander hadden ondertussen al 6 sets gespeeld. Cees en Chantal begonnen niet al te scherp, maar de tegenstander liet ze terugkomen. Uiteindelijk ging de eerste game toch  naar de tegenstanders met 21-17. De tweede game verliep ook niet al te soepel, maar viel verrassend naar onze kant met 21-19. De 3de game was iedereen duidelijk moe. Met veel mazzel, positief blijven en niet opgeven wonnen Chantal en Cees de 3de game met 15-21.

Het was een zwaar bevochten avond met 6 3-gamers met uiteindelijk 6 punten voor Lemmer. Geen gek begin. Op naar de volgende wedstrijd.

Poona 1 - Feentech BVL 1

Gepubliceerd: zondag 30 november 2014
Geschreven door J.Meilema

27 okt, Poona 1 tegen Feentech BVL 1.

Alex speelde weer een degelijk wedstrijd door zijn tegenstander in twee games te verslaan met 21-9 en 21- 15. Hiermee is hij momenteel nog steeds ongeslagen in de enkel. Kees was ook weer goed op dreef, hij kon lekker zijn spelletje spelen. In de eerste game kon de tegenstander het nog wat bijbenen 21-18. maar in de tweede was het verzet gebroken en kwam die er niet meer aan te pas 21-12.

De dames begonnen eerst aan hun dubbel. In de eerste game waren ze de mindere en verloren die met 17-21. De tweede werd een spannende game, maar waren onze dames wat ongelukkig en verloren daardoor nipt met 21-23. Alex en Jacob gingen voortvarend van start in hun dubbel. Voordat de tegenstander er erg in had, stonden ze al op een flinke achterstand en de eerste game werd dan ook dik gewonnen met 21-8. In de tweede ging het een stuk moeizamer, doordat hun tegenstanders anders gingen spelen en wij iets minder scherp waren ging het gelijk op. Maar op het goede moment waren we weer bij de les en wonnen met 21-19.

Chantal had weer een pittige tegenstander. In de eerste game was het verschil minimaal maar ging net verloren 18-21. In de tweede game kwam Chantal goed terug, door goed afwisselend te spelen won ze die met 21-18. In de derde beslissend game kwam het er op een een of andere manier niet uit en ging verloren met 10-21. Annemieke deed het goed in haar enkel. In de eerste game waren ze zo aan elkaar gewaagd dat beide dames verschilde match punten lieten liggen, maar Annemiek was toch de gelukkigste en won met 26-24. In de tweede game was het verschil groter, Annemiek ging beter spelen. Vooral de service ging een stuk beter wat resulteerde in een 21-14 overwinning. De beide mixen werden vrij eenvoudig gewonnen.  Kees en Annemiek wonnen in twee games met 21-8 en 21 -15 en ook Jacob en Chantal hoefde niet voluit te gaan en wonnen ook in twee games 21-17 en 21-14. Eindstand 6-2.

Oorwassing BVL 2!

Gepubliceerd: donderdag 06 november 2014
Geschreven door J.Meilema

Daar was die dan, de wedstrijd waar sommige al weken naar toe leefden. De battle tussen BVL 2 en BVL 1.

Beide teams gesponsord door Feentech waren er op gebrand om een goed resultaat te halen. Alex mocht de spits afbijten tegen Frank altijd weer een titane strijd die in drie spannende games in het voordeel van Alex werd beslist. Bij de ander enkel tussen Kees en Arjenne ging er vrij veel fout bij Arjenne. Hierdoor was de eerste game een makkelijke prooi voor Kees, 8-21. De tweede game  was meer in  evenwicht ,die dan ook nipt door Kees werd gewonnen 22-20.

Chantal was direct goed bij de les, door Alie meteen onder druk te zetten had ze maar twee games nodig om die winnend af te sluiten. Annemieke en Anja waren meer aan elkaar gewaagd. De eerste game ging naar Annemieke 15-21 . De twee game ging Anja met  een ander raket spelen en andere tactiek, wat verrassend goed uitpakte en de tweede game naar haar toe trok 22-20. Maar de derde game was toch weer voor Annemieke ,10-21.

De herendubbel werd in twee spannende games gewonnen door Alex en Jacob.  Ook Maaike en Chantal deden er twee games over om Alie en Anja van zich af te schudden. De eerste gemengddubbel van Jacob en Maaike ging in drie games verloren. Kees en Annemieke deden het wat beter. De eerste game werd nog verloren ,daarna kwamen ze beter in hun spel en wonnen de andere beide games. Eindstand 1-7.   

Raak'm 1 - Feentech BVL 1

Gepubliceerd: donderdag 20 november 2014
Geschreven door J.Meilema

Donderdag 20 november moest Feentech 1 ddw naar Grou tegen de koploper Raak'm 1. Alex en Jacob begonnen goed aan hun dubbel. Omdat ze de tegenstander goed onder druk zetten, hadden die het direct moeilijk.  Hierdoor hadden ze geen antwoord op ons spelletje . De eerste game werd dan ook winnend afgesloten met 19-21. In de tweede game werd het verschil alleen  nog maar groter en werd er vrij gemakkelijk gewonnen met 12-21.

Chantal en Annemieke deden hun uiterste best om een goed resultaat neer te zetten. Maar helaas was dit niet voldoende en verloren in twee games 14-21 en 16-21.

In de enkel van Alex waren de heren aan elkaar gewaagd. Er werd ook voor elk punt fanatiek gestreden. Maar uiteindelijk kwam Alex toch als winnaar uit de bus tweemaal 19-21. Jacob had het zwaar in de eerste game. Er werd dan ook kansloos verloren 21-11. In de tweede ging het een stuk beter. Deze ging wel verloren maar kon in ieder geval meer tegenstand geboden worden ,16-21.

Bij de dames was het verschil te groot. Dit was ook geen verrassing want de dames van de tegenstander zijn van een ander niveau . Chantal verloor kansloos in twee games 21- 5 en 21- 6. Bij Annemieke ging het iets beter ze haalde zelfs een keer de  dubbele cijfers maar dat was het dan ook wel, 21-10 en 21- 9.

De mix van Alex en Annemiek ging verrassend goed. In twee spannende games werd afgerekend met de tegenstander tweemaal 19-21. Jacob en Chantal maakte er ook een mooie pot van ,maar waren op bepaalde momenten net even wat ongelukkig en moesten zich in twee game gewonnen geven ,14-21 en 16-21. Toch drie punten naar huis mee genomen.

BVL Feentech 1 - Poona 2

Gepubliceerd: donderdag 30 oktober 2014
Geschreven door J.Meilema

Donderdag 30 okt een thuis wedstrijd voor Feentech 1 ddw tegen Poona 2.

Alex en Jacob mochten beginnen met de dubbel wat voor hun slecht uitpakte. De eerste game waren ze niet bij de les en verloren die dan ook dik. De tweede ging het hun een stuk beter af ,maar was net niet voldoende om hem winnend af te sluiten.

Chantal en Annemiek begonnen voortvarend en trokken de eerste game naar zich toe 21-18, maar de tegenstanders kwamen toen in hun ritme en kwamen de dames er niet meer aan te pas, 13-21 en 13-21.

Alex begon direct goed aan zijn enkel. Door de tegenstander goed onder druk te zetten kon die hem in twee games beslissen ,21-17 en 21-13. Ook Kees ging het goed af, kwam lekker in ritme en won ook in twee games.

Chantal ging de baan op met het idee dat ze dik ingemaakt zou worden, maar dat viel reuze mee.  Weliswaar verloren in twee games maar niet weg gespeeld. De eerste game ging helemaal de mist in van Annemiek, één om snel te vergeten. De tweede ging het haar wat beter af maar was niet voldoende om hem winnend af te sluiten.

De eerste mix van Kees en Annemiek ging in drie games verloren, de eerste werd ruim verloren, de tweede kwamen ze goed terug en sloten die winnend af, de derde ging helaas weer verloren. Jacob en Chantal moesten de eerste game nog afstaan ,dik verloren met 7-21. Maar de tweede game kwamen ze schitterend terug en wonnen die met 21-16. Toen kwam de derde game dat werd een thriller. Beide mixen gaven geen duimlengte toe, voor elk punt werd vol gestreden. Helaas verloren we die nipt met 23-25. Eindstand 2-6.

Feentech BVL1 - Wadden 1

Gepubliceerd: maandag 10 november 2014
Geschreven door J.Meilema

 

Afgelopen Maandag 10 november moest Feentech 1 ddw het opnemen tegen de Wadden 1. We begonnen met de enkels . Alex moest aantreden tegen het altijd sterk spelende Marco en de eerste game was een thriller het lukte hem om de eerste game nipt naar zich toe te trekken 21-18. De tweede game was nog spannender dan de eerste en wederom kwam Alex als winnaar uit de bus 22-20. Jacob was onder tussen al uitgespeeld de eerste game kon die nog knap bij houden de tweede was er een om gauw te vergeten.

Ook de beide dames hadden succes. Chantal won de eerste game vrij eenvoudig, maar in de tweede ging het wat minder en moest die aan haar tegenstandster geven, in de derde game herpakte ze zich en kon die winnend afsluiten. Annemieke speelde een goede wedstrijd en kon die in twee games beslissen 21-12 en 21-17.

Alex en Jacob konden nu beginnen aan de dubbel. De eerste game ging nog verloren met 15-21, maar in tweede gingen ze iets anders spelen daardoor hadden ze meer druk op de tegenstander kunnen zetten en dat pakte goed uit. Ze wonnen de beide games met 22-20 en 21-18. In de damesdubbel mocht Maaike weer aantreden met Chantal de eerste game ging mooi gelijk op maar kwamen net te kort 18 -21. In de tweede ging het ook weer gelijk op tot halverwege toen Maaike ongelukkig ten val kwam en ze licht geblesseerd aan de polsen raakte, de tweede game werd nog wel knap uit gespeeld maar ze kwamen er niet meer aan te pas.

Dit was tevens de laatste wedstrijd wedstrijd van Maaike voor ons team, ze gaat ons verlaten om de nodige blessureleed op te vangen in team 2 . Maaike bedankt voor je inzet. De beide gemengddubbels gingen roemloos verloren. Eindstand 4-4.

4 Punten voor Feentech BVL 1!

Gepubliceerd: donderdag 23 oktober 2014
Geschreven door Peter Dijkstra

 Afgelopen donderdag 24 okt moest Feentech 1 ddw naar Drachten.

Er werd begonnen met de dubbels.

Bij Kees en Jacob liep het onderling direct goed wat ook resulteerde in een vrij eenvoudige overwinning, 12-21 en 14-21. Bij de dames ging het een stuk spannender aan toe. De eerste game ging net verloren, 22-20. Maar in de tweede game rechte Annemieke en Chantal hun rug en wonnen die met een minimaal verschil naar zich toe, 19-21. De derde game gingen ze strijdend ten onder en verloren helaas met 21-12.

In de herenenkel had Kees het lastig, maar door wat dubieuze beslissingen kreeg Kees net dat extraatje dat die beide games won. Jacob begint een beetje in zijn ritme te komen en won in twee games zijn enkel 11-21 en 19-21.

Bij de dames ging het er wat minder aan toe. Chantal deed haar uiterste best maar kon haar tegenstander niet bij houden 21-14 en 21-9. Annemieke zit een beetje te rommelen met haar vorm, het gaat niet zo als dat zij wil. De eerste game ging mooi gelijk op, helaas verloor ze nipt met 21-17. In de tweede game ging er jammer genoeg teveel fout, 21-8.

Kees en Annemieke konden het niet bolwerken, hun tegenstander waren net even wat scherper en konden het in twee games beslissen, 21-19 en 21-14. Bij de ander mix ging het er spannend aan toe, ging de eerste game nog verloren, maar de tweede werd wonderbaarlijk gewonnen. Een achterstand van 15-19 werd omgebogen naar een winst van 22-24. Toen was het verzet wat gebroken, door scherp te blijven en elkaar aan te moedigen werd de derde game met winst afgesloten. Weer een mooi gelijk spel.